TEYZEM Nesibe DEMİR'DEN ŞİFALI TARİFLER






Aç Karna


İLK TARİF 
1 çay kaşığı toz zerdeçal
1 çay kaşığı toz karabiber
1 çay kaşığı toz zencefil de ilave edilebilir.
1 tatlı kaşığı zeytinyağı hafif ısıt demliğin üzerinde ve ekmek batırarak tüket. (zerdeçal çok yararlıdır)





İKİNCİ TARİF

1 çay kaşığı zencefil
1 çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tarçın daha fazla oranlarda eşit oranlarda takibi bir minik kavanozda karıştırılır.ve aç karnına bir çay kaşığı içilir istenirse aç karnına bir kase yoğurda karıştırılarak ta içilebilir önemli olan aç olunması




ÜÇÜNCÜ TARİF

FISTIK EZMESİ

susam ezmesi (ezme tahin olarak ta geçer sıvı tahinin katısı) 200 gr
(bildiğimiz kuru yer fıstığı biraz tavada kavrulabilir) ,Rondo'dan geçirilir 200 gr un kıvamına getirilir.
2 tatlı kasıgı bal ile karıştırılır.
ve doğal fıstık ezmeniz hazır.
bu aynı zamanda Folik Asit deposudur ki;35 yaş üzeri günlük tüketilmelidir.

GÜNLÜK BİR TATLI KAŞIĞI






Yorumlar

Popüler Yayınlar